Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vabimo k sodelovanju pri Tednih vseživljenjskega učenja in Paradi učenja 2024

Vabimo vas k sooblikovanju pri Tednih vseživljenjskega učenja (TVU) in Paradi učenja (PU), ki sta najvidnejši promocijski kampanji za izobraževanje v Sloveniji. Naša knjižnica tudi letos koordinira prireditve in vabi k sodelovanju zavode, društva, podjetja ter posameznike z različnih področij: kultura, izobraževanje, zdravje, šport, osebna rast, ipd.

TVU so odlična priložnost za predstavitev vašega dela in promocijo dejavnosti, pri čemer nudimo brezplačno podporo pri organizaciji dogodka, prostoru, opremi in promociji. Tedni vseživljenjskega učenja bodo potekali od 10. maja do 16. junija 2024 v različnih krajih po vsej državi.

Parada učenja (PU) pa je enodnevni dogodek, “sejem” priložnosti za učenje in ustvarjalnost. Obiskovalce vabi k informativnim stojnicam, predavanjem, delavnicam, razstavam, športnim dogodkom, predstavitvam učečih, kulturnim nastopom in drugim privlačnim dogodkom za vse generacije. Parada učenja bo potekala 22. maja 2024 v Šmarju pri Jelšah, s posameznimi dogodki tudi v Podčetrtku, Kozjem in Bistrici ob Sotli.

Vabimo vas, da s svojo predstavitvijo sooblikujete dogodek in se kot podizvajalci prijavite na spodnji povezavi.

TVU bodo letos potekali že 29. leto zapored, na nacionalni ravni projekt usklajuje Andragoški center Slovenije, izvajanje pa sofinancira Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje. Naša knjižnica je že vrsto let območni koordinator prireditev TVU in izvajalec PU. Tudi letos, po uspešni prijavi na javni razpis Ministrstva za vzgojo in izobraževanje, prevzemamo obe vlogi.

Več o TVU najdete na povezavi https://tvu.acs.si/sl/domov/, utrinke z naše lanske Parade učenja pa si lahko ogledate v spodnjem filmčku.