Skip to content Skip to footer

Izposojevalni roki

  • 21 dni za knjige
  • 7 dni za serijske publikacije (revije, časniki) razen zadnje številke, ki je samo za čitalnico
  • 2 dni za DVDje
  • 7 dni za CDje, avdiokasete in druge e-medije

Če gradiva nikakor ne morete vrniti pred iztekom izposojevalnega roka, lahko le-tega podaljšate za največ 2 izposojevalna roka, in sicer osebno, telefonsko ali preko COBBIS/OPAC (če smo vam  ob vpisu dodelili geslo in če imate poravnane vse obveznosti). Knjig za domače branje, knjižnih novosti ter rezerviranega gradiva praviloma ne podaljšujemo. Željeno gradivo, ki je trenutno izposojeno, si lahko rezervirate tudi po telefonu ali preko COBBIS/OPAC.

Rezerviran DVD, CD in drugi e-medij vas bo čakala 2 dni, serijska publikacija (časopisi, revije …) 5 dni, ostalo knjižno gradivo pa 7 dni. Knjižnica vas po telefonu ali e-pošti obvesti o rezerviranem gradivu.

Medknjižnica izposoja
Če potrebujete gradivo, ki ga v naši knjižnici nimamo, lahko le-tega naročimo za vas iz drugih knjižnic v Sloveniji preko medknjižnične izposoje. Stroške je treba poravnati v skladu s cenikom.

Zamudnina
Gradivu, ki je potekel rok izposoje in ga kljub temu niste podaljšali, začne teči zamudnina, ki se plača v skladu s cenikom. Prav tako plačate stroške opomina, ki ga prejmete na dom v skladu s cenikom.

Več informacij
Vse podrobnosti  si oglejte v Pravilniku, z dodatnimi informacijami in uporabnimi nasveti pa vam bomo z veseljem postregli pri izposojevalnem pultu knjižnice.

Rezervacije gradiva

Člani knjižnice lahko rezervirajo vso knjižnično gradivo, ki je namenjeno izposoji na dom, a je trenutno izposojeno. Gradivo lahko rezervirajo osebno, po telefonu ali preko spleta s klikom tukaj.

  1. Odpre se okno »Iskanje«. V ustrezna polja (avtor, naslov …) vpišite svoje iskalne zahteve in kliknite “Poišči“.
  2. Preglejte seznam zadetkov in s klikom izberite naslov. V spodnjem delu izpisanih podatkov o gradivu najdete njegov status (zelena barva – prosto, oranžna – izposojeno, rdeča  – samo za čitalnico, rezervacija ni možna).
  3. Posamezen izvod rezervirate tako, da kliknete kvadratek ob tem izvodu in nato gumb »Rezerviraj«.
  4. V okence vpišete številko članske izkaznice in geslo.
  5. Ko bo rezervirano gradivo na voljo, boste obveščeni po telefonu ali e-pošti. V knjižnici vas bo gradivo čakalo v izbranem oddelku tri delovne dni.

Če ste med čakanjem na gradivo iz naše knjižnice le-to dobili kje drugje in rezervacije niso več aktualne, vas prosimo, da nam to čimprej sporočite. Na gradivo mogoče čaka drugi bralec.

Podaljševanje izposojevalnih rokov

Če gradiva nikakor ne morete vrniti pred iztekom izposojevalnega roka, lahko le-tega podaljšate  dvakrat.

Za podaljšanje lahko zaprosite:

–       osebno ob vašem obisku v knjižnici,

–        po telefonu ( 81 71 554, 556)

–       ali si podaljšate sami preko spleta.

Za podaljšanje preko interneta  ob  vpisu ali pozneje zaprosite knjižničarko za dodelitev GESLA, s katerim se boste identificirali ob prijavi v elektronski katalog. Pazite, da ostane geslo tajno, da ne pride do zlorab.

Za uspešno podaljšanje   morajo biti poravnane  vse vaše obveznosti do knjižnice (članarina, zamudnina, opomini …),  v nasprotnem primeru gradiva preko interneta NE BOSTE  mogli podaljšat.  Roka izposoje tudi  ni mogoče podaljšat tistim izvodom:

–        ki jim je  rok potekel izposoje

–        ki jih je rezerviral drugi član knjižnice

–        ali ki jim knjižnica ne dovoli podaljšanje (knjige za domače branje, zelo aktualne in iskane knjige).

Za  podaljšanje izposojevalnega  roka  preko spleta, kliknite  TUKAJ.

Odpre se okno »Moja knjižnica«. V okence vnesite številko članske izkaznice in geslo (prejmete ga v knjižnici) in kliknite gumb “Vstopi“.  Izberite gumb “Izposoja in rezervacije“. Prikazal se vam bo  seznam vsega gradiva, ki ga imate trenutno izposojenega v naši knjižnici.

Rok izposoje za posamezen izvod podaljšate tako, da kliknete kvadratek ob tem izvodu in nato gumb “Želim podaljšati” na koncu seznama.

 

Bodite pozorni na programska sporočila in se prepričajte, da je podaljšanje uspelo.

Kadar podaljšanje preko interneta ni možno, pokličite v našo knjižnico (81 71 554, 556) ali se osebno zglasite, da bomo našli skupno rešitev.