Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Začetek novega študijskega leta UTŽO z Adijem Smolarjem in Karlom Gržanom

Vstopili smo v september, ki prinaša tudi novo študijsko leto naše univerze za tretje življenjsko obdobje, že štirinajsto po vrsti. Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki ste se z nami v teh letih učili, družili, tkali prijateljske vezi in delili svoje znanje in izkušnje z drugimi.

Novo študijsko leto pričenjamo s posebnim dogodkom. Prvo srečanje študijskega leta 2022/2023 bo v torek, 13. septembra 2022, ob 9.00 v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah. Z nami bosta Adi Smolar in Karel Gržan, ki nas bosta z modrimi besedami  in šegavimi pesmimi pospremila v novo študijsko leto.

Vabimo vas tudi na prihodnja dva septembrska torkova srečanja:

TOR, 20. 9. 2022, 9.00
Informativni dan UTŽO
Že razmišljate na katerem področju želite letos pridobite nova znanja in veščine? Tuji jeziki, pohodi, ročna dela, telovadba za hrbtenico, petje, igranje kart, izobraževanje za mir, pametni telefoni, kuhanje, zeliščarstvo … in še marsikaj je na izbiro. Da bo odločitev lažja, vas vabimo na informativni dan, kjer bodo mentorji ob pomoči članov predstavili, kaj ponuja njihov krožek. Dobili boste tudi vse potrebne informacije o vpisu in se lahko včlanili v našo UTŽO.

TOR, 27. 9. 2022, 9.00 v župnijski cerkvi Šmarje pri Jelšah
O novo odkritih freskah v šmarski župnijski cerkvi
Pet let je trajala obnova šmarske župnijske cerkve, ki jo je s fotografskim aparatom vestno beležil Tomaž Stiplošek. Med obnovo so bile odkrite skoraj 400 let stare freske v zvonici, ki sta jih obnovili restavratorki Jerneja in Mojca Kos. Skozi obnovo in po obnovljeni cerkvi nas bodo vodili Tadej Linasi, Damjan Ratajc, Tomaž Stiplošek ter Jerneja in Mojca Kos.

Krožki pričnejo z delom v oktobru. Veselimo se naših srečanj v novem študijskem letu in izrekamo dobrodošlico vsem dosedanjim in novim članom.