Skip to content Skip to footer

Približevanje knjižnice mladim

Zakaj v knjižnico, če pa so vse informacije samo par klikov stran? Vključno z obnovami knjig za domače branje. Nekatere celo kot video. Ampak ali vse te informacije resnične držijo in ali ni mogoče video zgolj book trailer, ki te želi nagovoriti, da knjigo prebereš? Kakšna bi morala biti knjižnica, v katero bi mladi z veseljem zahajali?

Mladi, potrebujemo vašo pomoč. Če obiskuješ srednjo šolo, nam prosim pomagaj in povej svoje mnenje. Klikni na spodnjo povezavo in izpolni anketo, kar ti bo vzelo le nekaj minut časa.

Knjižnico po okusu mladih lahko uresničimo le skupaj z mladimi. S projektom Inovativna mednarodna knjižnična ustvarjalnost želimo privabiti mlade v knjižnice in jih spodbuditi k branju ter tako prispevati k razvoju kulture branja, kritičnega mišljenja in širjenju znanja med mladimi.

Želimo razviti inovativne programe, ki bodo mladim omogočili, da svoje ustvarjalne zamisli izrazijo na zanimiv in zabaven način. V knjižničnih prostorih namenjenih mladim bomo ustvarili kotiček, ki bo mladim omogočil, da se sprostijo, uživajo v branju, družijo in zabavajo. Z mladimi bomo tudi ustvarjali knjižne video napovednike (book trailer), ki bodo druge mlade nagovarjali k branju.

Inovativna mednarodna knjižnična ustvarjalnost je Erasmus+ projekt, ki ga izvajamo Knjižnica Šmarje pri Jelšah skupaj s Srednjo gozdarska, lesarska in zdravstvena šolo iz Postojne in zamejsko srednjo šolo Jožef Stefan iz Trsta. Projekt se je začel odvijati oktobra 2023 in se bo zaključil 30. junija 2025.