Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zaključek bralnih značk Čuk in sova bereta in Branje za zabavo

 

Branje je pri otrocih in mladih ključnega pomena pri njihovem razvoju. Med drugim branje prispeva k temu, da se razvijemo v čuteča in razumevajoča bitja. Tudi s tem namenom v Knjižnici Šmarje pri Jelšah že vrsto let pripravljamo priporočilne bralne sezname in otroke in mlade vzpodbujamo, da sodelujejo v naših bralnih značkah.

Ob koncu 7. bralne značke Čuk in sova bereta za učence prve in druge triade osnovne šole ter 8. bralne značke Branje za zabavo za učence zadnje triade osnovne šole ter srednješolce za vse bralce, ki so se prijavili k sodelovanju na teh dveh bralnih značkah, prirejamo zaključno prireditev z akrobatsko-gledališko predstavo Evolucija, v izvedbi Kulturnega zavoda Godot in Pionirskega doma Ljubljana, v sredo, 24. 5. 2023, ob 17.00, v veliki dvorani Kulturnega doma Šmarje pri Jelšah. Na dogodku bodo podeljena tudi priznanja sodelujočim v bralni znački.
Vstop na dogodek, ki je del Parade učenja, je prost. Izvedbo TVU in PU 2023 sofinancira Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje. Za dodatne informacije smo na voljo na telefonski številki 03 81 71 554 ali v knjižnici.

Zelo smo veseli, da svoj čas namenjate branju. ​​Branje je lahko užitek, hkrati pa z branjem spodbujamo delovanje misli in intelektualni razvoj. Staršem pa sporočamo: z družinskim branjem otrokom pomagamo, da se razvijejo v misleča, čuteča in empatična bitja. Otroci običajno postanejo dobri bralci zaradi družinskih navad in vzgoje, ko skupaj s starši hodijo v knjižnice, knjigarne in s starši veliko berejo.

Vabimo vas, da na krilih domišljije poletite tudi naslednje šolsko leto. Izbor knjig vas bo čakal v jeseni. In ne pozabite: Knjige še nikogar niso pokvarile.