Skip to content Skip to footer

Opera Carmen in abonma POMLAD 2022

Spoštovani ljubitelji gledališča.

S sproščanjem ukrepov so znova zaživele gledališke dvorane in tudi mi vas želimo v pomladnih mesecih čim večkrat povabiti k nam. Ponujamo vam ogled opere Carmen in pomladanski gledališki abonma.

Za začetek vas vabimo k ogledu opere Carmen, v četrtek, 24. marca 2022, ob 19.30 uri v Veliko dvorano SNG Maribor.

Na voljo je le 50 vstopnic, zato pohitite s prijavo. Redna cena vstopnice z organiziranim avtobusnim prevozom iz Šmarja je 27 €, dosedanjim in novim abonentom pa ponujamo ekskluzivno ceno s popustom za 22 €. Avtobusni prevoz je vključen v ceno. Vsi prijavljeni boste pred odhodom prejeli obvestilo z informacijo o času odhoda in vsemi drugimi podrobnostmi. Prijave sprejemamo do 8. 3. 2022 na elektronsko pošto vlasta@kspj.si ali telefon 031 575 056. Po prijavi vam bomo izdali položnico, zato potrebujemo naslednje podatke: ime, priimek, naslov, e-pošta, telefonska številka. Ob prijavi navedite tudi, če ste bili naš gledališki abonent in če se prijavljate na naš pomladanski gledališki abonma. 

George Bizet – CARMEN (Opera v štirih dejanjih, trajanje predstave cca. tri ure z odmori.)

Carmen je Georges Bizet napisal po noveli Prosperja Mériméeja. Ta je takoj po natisu leta 1845 vzbudila veliko zanimanje pariške družbe, saj kaže očiten odmik od klasicistično-romantičnega fantazijskega sveta ter premik proti realnemu družbenemu okolju in njegovim socialnim problemom: Ciganka in njen ljubimec, ki dezertira in postane bandit, sta bila za takratno meščansko družbo obstranca. Takšna vsebina je bila zelo tvegana in Bizet se je zavedal kako močna nasprotovanja izziva. Zato tudi ni čudno, da se je zmagovita pot opere po evropskih in ameriških opernih odrih pričela šele skoraj dve desetletji po nastanku, od takrat pa je nenehno na repertoarju vseh svetovnih opernih hiš.

Vabimo vas tudi k vpisu v pomladanski gledališki abonma, ki bo obsegal tri predstave: april, maj, junij.

Izbor predstav je v teku, naslove in datume bomo sporočili kmalu. S tem nadaljujemo dolgoletno tradicijo našega gledališkega abonmaja, ki v pretekli sezoni in pol zaradi epidemioloških omejitev ni bil izvedljiv. Za vzpodbudo, da ponovno obudimo gledališče v Šmarju ter k vpisu pritegnemo čim več starih in novih abonentov, je cena abonmaja zelo ugodna, samo 35 €. Število je omejeno, zato pohitite s vpisom.

Lepo vas pozdravljamo in se veselimo naših srečanj v gledališču.