Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vpis v gledališki abonma 2023/2024

Po dolgoletni tradiciji in kakovosti predstav prepoznan gledališki abonma Kulturnega doma šmarje pri Jelšah bo tudi v novi sezoni obsegal šest predstav. Vpis poteka do nedelje, 15. 10. 2023 oz. do zapolnitve prostih mest, vpišete pa se lahko s klikom na spodnji gumb.

Tudi v tej sezoni so v abonmaju predstave, ki se dotaknejo gledalcev in postavljajo ogledalo družbi in vsakemu posamezniku. Šest predstav slovenskih poklicnih gledališč gledališkega abonmaja se bo odvilo od jeseni 2023 do pomladi 2024. Prva bo na sporedu Nekaj je v zraku v torek, 24. 10. 2023, ob 19.30.

 1. Prva predstava nove gledališke sezone bo predstava o poslovno–zasebnih odnosih Nekaj je v zraku (Al Araf) v izvedbi Slovenskega stalnega gledališča Trst.
 2. V novembru prihajajo na šmarski oder igralci ljubljanske Drame s Še vedno Alice, presunljivo predstavo o znanstvenici, ki jo na vrhuncu kariere prizadene Alzheimerjeva bolezen.
 3. V decembru bomo s Tadejem Tošem in Klemnom Slakonjo iskali idealno partnerko v predstavi SiTi teatra Kar želiš, to dobiš.
 4. Januarja si bomo ogledali predstavo Naše skladišče v izvedbi Prešernovega gledališča Kranj, ki je bila leta 2020 nagrajena z Grumovo nagrado za najboljše dramsko besedilo.
 5. V februarju bo na programu avtistična detektivka Skrivnostni primer ali Kdo je umoril psa v izvedbi SNG Nova Gorica.
 6. Marca pa bomo sezono zaključili z Nušićevo komedijo Sumljiva oseba v izvedbi Gledališča Koper.

Seveda pa ne bomo pozabili na vse, ki se želijo v gledališču predvsem nasmejati, zato bodo v programu za izven na sporedu tudi gledališke uspešnice, aktualne komedije in stand up predstave. Prav tako boste lahko prisluhnili glasbenim koncertom.

VLADIMIR BARTOL, SIMONA HAMER
Nekaj v zraku (Al Araf)
predstava v izvedbi
SSG TRST

LISA GENOVA, CHRISTINE DUNFORD
Še vedno Alice
drama v izvedbi
SNG Drama Ljubljana

NORM FOSTER
Kar želiš, to dobiš
komedija v izvedbi Kreker in SiTi Teater BTC v sodelovanju s Špas Teatrom

TJAŠA MISLEJ
Naše skladišče
socialna drama v izvedbi
Prešernovega gledališča Kranj

MARK HADDON
Skrivnostni primer ali kdo je umoril psa
koprod. SNG NG in Gledališča Koper

BRANISLAV NUŠIĆ
Sumljiva oseba
komedija v izvedbi
Gledališča Koper

Abonma je lahko tudi odlično darilo. Podarite svojim najbljižjim vznemirljiva doživetja in odkrivanje edinstvenih odrskih dogodkov.

Dodatne informacije o abonmaju:

 • Redna cena abonmajske vstopnice je 92 €. Cena za osebe s posebnim statusom (dijaki, študenti in invalidi ob predložitvi potrdila ob prijavi) je 75 €.
 • Nudimo možnost plačila v dveh obrokih.
 • Abonmajsko kartico in položnico za plačilo boste prejeli po pošti po končanem vpisu.
 • Denarja za prodane vstopnice in abonma ne vračamo.
 • Abonenti prejšnje sezone si svoj dosedanji sedež lahko rezervirate do 7. 10. 2023. Po tem datumu vam istega sedeža žal ne bomo mogli več zagotoviti.

Pridružujemo si pravico do spremembe programa. Aktualni program preverite na naši spletni strani ali v knjižnici.