Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ko praznuje Andersen, praznuje tudi knjiga

Mednarodni dan knjig za otroke smo letos v šmarski knjižnici obeležili s posebnim dogodkom. Z odrsko uprizoritvijo Muce Copatarice v izvedbi mladih gledališčnikov iz Zibike.

Besede so hrana za dušo

2. aprila, na rojstni dan danskega pravljičarja Hansa Christiana Andersena, obeležujemo tudi mednarodni dan knjig za otroke. Takrat izpostavimo kakovostna dela za otroke in mladostnike, s čimer želimo pritegniti mlade k branju. Ob tem prazniku vsakokrat kateri od pisateljev napiše tudi poslanico. Letošnjo z naslovom »Lakota po besedah« je spisal Peter Svetina, v njej pa izpostavil: »Besede v pesmih in zgodbah so hrana. Niso hrana za telo, nihče si z njimi ne bo napolnil želodca. So hrana za duha in dušo.«

Muca Copatarica v odrski preobleki

V knjižnici Šmarje pri Jelšah smo mednarodni dan knjig za otroke obeležili že v soboto, 1. aprila 2023, s predstavo Muca Copatarica. Odrsko uprizoritev so pripravili otroci iz podružnične osnovne šole in vrtca Zibika, ki rastejo kot podmladek kulturnega društva Zibika in se imenujejo Nagajivčki. Pod mentorstvom Helene Rančigaj so pravljico opremili s pevskimi in plesnimi vložki, za glasbeno spremljavo pa je poskrbela Marja Špes.