Skip to content Skip to footer

E-knjižnica Biblos

S 1. junijem 2024 je BIBLOS in s tem lastnica založba Beletrina enostransko prekinila zagotavljanje storitve izposoje e-knjig v splošnih knjižnicah. Obveščamo vas, da bo s 17. junijem zaživela nova platforma za izposojo elektronskih knjig COBISS Ela.

Za izposojo e-knjig potrebujete številko knjižnične članske izkaznice in geslo, ki ga že uporabljate za storitev Moja knjižnica v sistemu Cobiss. Če gesla še nimate, ga pridobite v knjižnici. S številko in geslom se prijavite na spletni portal Biblos se prijavite z uporabniškim imenom, ki ga predstavlja akronim naše knjižnice SIKSMA in vaša številka brez začetne 0 (npr. SIKSMA0123456) in geslom.

Za uporabo v verziji Biblos 2 ni več potrebno vaših naprav avtorizirati z Adobe ID. Po novem svojo bralno napravo avtorizirate tako, da v DRM nastavitvah, kjer ste prej morali vpisati svoj Adobe ID, sedaj v spustnem meniju izberete Vendor ID: inkBOOK.

OPOZORILO
Spoštovane bralce e-knjig, uporabnike portala Biblos ali tiste, ki se za tovrstno branje še odločate, opozarjamo da eden najpopularnejših bralnikov Amazon Kidle, zaradi zaprtega sistema ne podpira formata Epub, ki ga uporablja Biblos in je na žalost za izposojo e-gradiva neuporaben.

Namestitev Biblosa na vaši napravi

V primeru, da imate svoj tablični računalnik ali pametni telefon, v trgovini GooglePlay (za naprave Android) ali v AppStore (za naprave iOS/Apple) poiščite brezplačno aplikacijo Biblos, ki vam bo omogočala branje e-knjige, ki si jo boste izposodili na portalu Biblos.

Aplikacijo Biblos za Android ali iOS registrirate z uporabniškim imenom, ki vsebuje akronim naše knjižnice (SIKSMA) in člansko številko. Če je vaša članska številka 0123456, je vaše uporabniško ime za vstop v Biblos SIKSMA0123456.

V pomoč pri uporabi Biblosa so vam naslednji video posnetki, več o postopku namestitve najdete tudi na spletni strani biblos.si/kako-deluje.

Uporaba na osebnem računalniku:

https://youtu.be/SBKti7KpfFw

Uporaba na mobilnih napravah Android:

https://youtu.be/jFaNYIvu4tA

Uporavba na mobilnih napravah iOS:

https://youtu.be/NJgYwQoLPms
Pogoji izposoje e-knjig
  • Izposodite si lahko do štiri e-knjige hkrati.
  • Čas izposoje je 14 dni brez možnosti podaljšanja (lahko pa si knjigo nemudoma ponovno izposodite).
  • Po pretečenem 1 dnevu od izposoje lahko knjigo predčasno vrnete.
  • Zamudnina se ne obračuna, saj se po 14 dneh možnost prebiranja e-knjige na vaši napravi ustavi.
  • Rezervacije zaenkrat še niso možne.