Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Chaves končno na šmarskem odru

Mlada jazz skupina Chaves se bo na našem odru predstavila z dolgo pričakovanim koncertom Greva na izlet?, ki bo v nedeljo, 3. 4. 2022, ob 16. uri v veliki dvorani našega kulturnega doma.

Chaves sestavlja 6 članov iz širše okolice Rogaške Slatine in Šmarja pri Jelšah, ki so se zbrali z namenom, da se preizkusijo v jazz vodah. Špelo, Tineta, Domna, Martina in dva Luka poleg nekaterih družinskih vezi druži to, da so vsi obiskovali gimnazijo na Šolskem centru Rogaška Slatina, kjer so začeli s prvimi skupnimi glasbenimi ustvarjanji. Kasneje pa se je porodila ideja o ustanovitvi glasbene skupine, ki so jo, kot sami pravijo, malce brez idej in malce v raziskovanju portugalščine, poimenovali Chaves, kar  v prevodu pomeni ključ.

Odri jim niso tuji. V dobrih treh letih od nastanka so opravili mnogo nastopov in odigrali kar nekaj koncertov, med drugim v Termah Olimia, Kristalni vasi v Rogaški Slatini, na Rokovem poletju v Šmarju in tudi na Festivalu Lent v Mariboru. Večkrat smo jih spremljali tudi na naših dogodkih, ki so jih popestrili, včasih z nežnim,  včasih pa s poskočnim jazzom. 

Greva na izlet? je koncert, ki so ga člani skupine Chaves nestrpno pričakovali, saj jim je koronavirus odnesel koncert Na drugi strani sonca, ki bi ga morali imeti že 13. 3. 2020 v naši veliki dvorani.

V času koronavirusa so se posvetili avtorskemu ustvarjanju. Pravijo, da je ideja o avtorskih delih bila vedno prisotna, koronavirus pa jo je obudil in jih spravil v ustvarjanje in snemanje. Tako so decembra lani v studiu Bejsmen posneli prve avtorske skladbe, ki jih bodo premierno predstavili na koncertu. Tudi naslov koncerta je povezan s prvim singlom, ki ga bodo izdali – ta se imenuje Izlet.

Vstopnice za koncert so naprodaj v Knjižnici Šmarje pri Jelšah. V predprodaji, ki traja do 12. 3., stanejo 10 evrov, redna cena vstopnice je 12 evrov.

Vstopnice za odpovedan koncert Na drugi strani sonca je z doplačilom možno zamenjati za nove vstopnice v Knjižnici Šmarje pri Jelšah. Rezervacije so možne v knjižnici ali na telefonski številki 03 81 71 554.