Skip to content Skip to footer

2. abonmajska predstava: Jurčičeva Kozlovska sodba v Višnji Gori

V torek, 8. novembra 2022, ob 19.30 uri, se bo v veliki dvorani Kulturnega doma Šmarje pri Jelšah odvila druga abonmajska predstava gledališke sezone 2022/2023. V goste prihaja SLG Celje s komedijo Kozlovska sodba v Višnji Gori. 

O PREDSTAVI
Lepa povest iz stare zgodovine Kozlovska sodba v Višnji Gori celjskega gledališča je na 30. Dnevih komedije prejela nagrado žlahtna komedija po izboru občinstva. Strokovna žirija je posebno omembo namenila tudi režiserju Luku Marcenu, ki je s premišljenimi režijskimi izhodišči z dodelano koreografijo in glasbenimi točkami igralcem omogočila ustvariti osupljivo razigran spoj situacijske komike in besednega humorja ter vdihnila pronicljivo svežino predlogi slovenske literarne klasike.

VSEBINA
Lukež Drnulja neko popoldne v gozdu na skrivaj nabira listje za svojega kozla Lisca, medtem pa otroci in psi nagajajo njegovemu kozlu, da prestrašen pobegne iz domače in se skrije za ograjo na vrtu Andraža Slamorezca. Njegov domnevni vdor na čudovit zelenjavni vrt sproži prepir med Drnuljo in Slamorezcem, ki vodi v slavno kozlovsko sodbo. Zapletena pravda sproži spor med vaščani in jih razdeli na dva tabora – za kozla in proti njemu. Na sodišču pa se razkrijejo skrivnosti meščanov, zamere in sovraštvo, ki krojijo odnose med njimi.

Predstava traja 1 uro in 10 minut in nima odmora.

Nekaj vstopnic je na voljo tudi za izven in jih lahko kupite v Knjižnici Šmarje pri Jelšah v odpiralnem času knjižnice ali pol ure pred predstavo. Cena vstopnice za izven je 22 evrov.