Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vabljeni v Trst na gledališko predstavo Kakor v nebesih

Vsa razpoložljiva mesta za ogled predstave so zapolnjena in prijava ni več možna.

Spoštovani ljubitelji gledališča, za vas smo pripravili pomladno ponudbo – ogled gledališke predstave v Trstu s sprehodom po kulturnem središču slovenskih zamejcev v Italiji. Vabimo vas, da se nam pridružite pri ogledu predstave Kakor v nebesih, v nedeljo, 10. marca 2024, ob 18.00 v Veliki dvorani SSG v Trstu. Odhod iz Šmarja bo predvidoma okoli 12. ure, prihod nazaj pa okoli 23. ure.

Na voljo imamo 50 vstopnic, zato pohitite s prijavo. Redna cena vstopnice z organiziranim avtobusnim prevozom iz Šmarja je 33 €, abonentom in članom UTŽO pa ponujamo ekskluzivno ceno s popustom 29 €. Avtobusni prevoz je vključen v ceno. Vsi prijavljeni boste pred odhodom prejeli obvestilo z informacijo o času odhoda in vsemi drugimi podrobnostmi.

Prijave sprejemamo do 29. 2. 2024 oz. do zapolnitve prostih mest. Položnico za plačilo in vse potrebne informacije boste prejeli po zaključenih prijavah.

O PREDSTAVI

Slovensko stalno gledališče v Trstu je odprlo sezono s koprodukcijo Kakor v nebesih, ki so jo zaradi vsebin in izvedbe sprejele stoječe ovacije na vsaki abonmajski ponovitvi. Gre namreč za zgodbo, v kateri so se mnogi prepoznali, saj govori o zelo realnih odnosih znotraj pevskega zbora, ki je zrcalo skupnosti, kateri pripada. Predstava je nastala po scenariju švedskega filma As it is in Heaven, ki je prejel nominacijo za oskarja. Govori o slavnem dirigentu, ki se z željo po miru in samoti vrne v rojstni kraj, kjer ga vaščani kmalu prepričajo, naj prevzame vodstvo cerkvenega zbora.

Komične, sentimentalne, dramatične in vsakdanje situacije so nagovorile gledalce z močjo temeljnih vrednot in odziv občinstva je prepričal tržaško gledališče, da je uvrstilo v program dve izredni ponovitvi predstave, zato imamo sedaj izjemno priložnost, da si jo ogledamo.