Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vabljeni na Tedne vseživljenjskega učenja in Parado učenja 2024

Maj je v naši knjižnici zaznamovan s Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) in Parado učenja (PU). S to najvidnejšo promocijo izobraževanja in učenja v Sloveniji sporočamo, da je vsak dan priložnost, da se kaj novega naučimo. In ker maju rečemo mesec ljubezni, je ob raznolikih priložnosti učenja tudi mesec ljubezni do učenja.

  • V sklopu TVU se bo zvrstilo ogromno dogodkov, otvorili pa ga bomo s potopisnim predavanjem Jakoba J. Kende o Apalaški poti.
  • Čaka nas zadnja predstava gledališkega abonmaja in zadnje ponedeljkovo srečanje v živo s Karlom Gržanom v tej sezoni.
  • Zvrstilo se bo kar nekaj koncertov. Gostili bomo Severo in Gala Gjurin, šmarski Big Band pripravlja pomladno obarvan koncert na šmarski ploščadi, koncerta pa pripravljata tudi moški pevski zbor OOZ Šmarje in Freya. Slednji s koncertom obeležujejo 30 obletnico delovanja.
  • Na PU bomo povezovali učenje in kulturo s športom in zdravjem. Tudi 22. maj bo glasbeno obarvan, saj z večerno prireditvijo obeležujemo 10. obletnico delovanja našega študijskega krožka – pevskega zbora UTŽO Zveneče jelše.

Parada učenja – praznik učenja in ustvarjalnosti

Parada učenja (PU) je celodnevni “sejem” priložnosti za učenje in ustvarjalnost. Obiskovalce vabimo k informativnim stojnicam, predavanjem, delavnicam, razstavam, športnim dogodkom, predstavitvam učečih, kulturnim nastopom in drugim privlačnim dogodkom za vse generacije. Parada učenja bo potekala 22. maja 2024 v Šmarju pri Jelšah, s posameznimi dogodki tudi v Podčetrtku, Kozjem in Bistrici ob Sotli.