Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pričeli smo z novim študijskim letom šmarske UTŽO

Naša univerza za tretje življenjsko obdobje (UTŽO) že ta mesec pripravlja številne zanimive dogodke in predavanja. Prva srečanja so potrdila, kako željno pričakujemo dogodke, saj je prvi dve torkovi srečanji obiskalo okoli 200 udeležencev. Poleg zanimivih predavanj, za katera so že tradicionalno rezervirani torkovi dopoldnevi, bodo v novem študijskem letu, ob že uveljavljenih, potekali tudi novi študijski krožki za katere smo prepričani, da bodo poželi veliko zanimanja.

Nekaj življenjskih za uvod
Na prvo popočitniško torkovo srečanje smo povabili gosta, ki vedno pritegneta veliko pozornosti. Prvi, dr. Karel Gržan z govorjeno izbrano besedo, drugi, Adi Smolar, pa z izbrano besedo v pesmi. Spregovorila sta o tem, kako pomembno je, da se ne prepustimo malodušju in da smo nenehno vedoželjni, ne glede v katerem življenjskem obdobju smo. Več kot sto obiskovalcev srečanja pa sta do solz nasmejala z anekdotami iz svojega življenja – ker je smeh pol zdravja! Nekaterim njunim razmišljanjem lahko prisluhnete tudi na posnetku, objavljenem na našem YouTube kanalu.

Več kot 20 študijskih krožkov
Drugo torkovo srečanje je bilo namenjeno predstavitvi študijskih krožkov, v katerih se srečujejo udeleženci, ki jih zanimajo najrazličnejše teme. 24 mentorjev se je zelo potrudilo in vsebino svojih krožkov predstavilo na ti. informativnem dnevu. V novem študijskem letu se bodo člani družili v že leta uveljavljenih krožkih, kot so pohodniški, zeliščarski, kuharski, lokostrelski, filmski, angleški krožek, krožek pametnih telefonov, potekala bo tudi telovadba za hrbtenico, krožek ročnih del, plesni krožek, druženje ob kartah, … Dobro poznani pevski krožek Zveneče jelše bo nadgrajen z možnostjo učenja igranja na citre, tečaju angleščine pa se bodo pridružili tudi tečaji drugih tujih jezikov.

Novosti in vpis
Načrtujemo, da bo novo bo letos zaživelo šest krožkov. Med njimi fotografski krožek in krožek oblikovanja izdelkov iz gline, krožek Zgodbe iz Šmarja ter krožek Pozitivno in kreativno druženje z Uršo Drofenik, priznano slovensko modno oblikovalko, po srcu pa pristno Šmarčanko. Nov bo letos tudi krožek Kako ohraniti aktiven um. Želimo pa dodati še kakšno vsebino, ki bi bila zanimiva za naše člane, zato vse vabimo, da s svojimi predlogi pomagajo sooblikovati nabor krožkov in predavanj. V našo UTŽO se lahko vpišete kadarkoli, pristopno izjavo dobite na torkovih srečanjih, v knjižnici, najdete jo tudi na naši spletni strani, izpolnjeno pa oddate v knjižnici ali na torkovem srečanju.

Pridružite se nam in se naučite kaj novega v prijetni družbi.