Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Otvorili smo 16. bralno značko za odrasle

Na slovesnoti pred slovenskim kulturnim praznikom smo v petek, 3. februarja, otvorili 16. bralno značko za odrasle “Beremo od praznika do praznika”. Lani je v bralni znački sodelovalo kar 175 odraslih ljubiteljev knjig in verjamemo, da lahko to številko skupaj še presežemo. Na prireditvi smo v goste povabili Vokalno skupino Freya ter Oktet Zibika, program pa smo začinili z zanimivostmi iz življenja Franceta Prešerna, ki smo jih predstavili knjižnicarji sami.

Svet je v preteklih dveh letih pred nove izzive postavil tudi nas in našo knjižnico. Z njimi smo se soočili s pomočjo novih mednarodnih projektov. Pogled čez planke nam je razširil obzorja in razjasnil sliko, ki smo jo z domačega praga videli zamegljeno in nerazločno. Na naš letošnji bralni seznam pa je vnesel dela avtorjev, ki prihajajo iz partnerskih držav naših projektov. Tako vam v branje ponujamo dela čeških, slovaških, litvanskih in avstrijskih avtorjev. Poleg teh pa lahko izbirate še med deli domačih avtoric, med njimi Ksenije Benedetti, Janje Vidmar, Erice Johnson Debeljak in vse bolj prepoznavne nekdanje sodnice Urške Klakočar Zupančič.

Med našimi bralnimi predlogi so se znašle tudi biografije, kronike in poezija, prav posebej pa smo tokrat izpostavili romane o učiteljih. Vabljeni vsi, ki bi letos želeli brati z nami, da se nam pridružite. 

Zloženko s povabilom k sodelovanju in seznamom knjig si lahko prenesete na tej povezavi, dobite pa jo lahko tudi v vaši najljubši knjižnici. Seznam prebranih knjig oddajte v knjižnici do 25. novembra 2022.