Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Prejeli smo občinsko priznanje

“Danes lahko zaploskamo sami sebi!”

S temi besedami je direktor Knjižnice Šmarje pri Jelšah dr. Marko Samec nagovoril sodelavce, vse zaposlene v šmarski knjižnici, ko je iz rok župana Matije Čakša ob prazniku Občine Šmarje pri Jelšah sprejel priznanje za izjemne dosežke na področju raznolikega delovanja in uspešno soočanje z izzivi sodobne družbe. Kot je dejal, pod streho kulturnega doma in knjižnice vsak dan ploskamo gostom in nastopajočim, s prejemom občinskega priznanja pa je napočil čas, ko lahko s ponosom zaploskamo sami sebi.

Direktor Marko Samec se je zahvalil tudi nekdanjim zaposlenim, danes upokojenim sodelavcem šmarske knjižnice. Kot je dejal, so ti zgradili dobre in trdne temelje, na katerih lahko v knjižnici naprej gradimo nove in uspešne zgodbe.

Vsi zaposleni v Knjižnici Šmarje pri Jelšah smo hvaležni vsem predlagateljem in tistim, ki so predlog, da šmarska knjižnica prejme priznanje ob letošnjem prazniku Občine, podprli. Kot je na petkovi slavnostni seji Občine Šmarje pri Jelšah še povedal naš direktor, je Knjižnica Šmarje pri Jelšah leta 2020 prejela nagrado za najboljši projekt slovenskih splošnih knjižnic, lani posebno pohvalo za aktivnosti na področju mednarodnih dejavnosti, a najbolj smo ponosni na priznanje lokalne skupnosti.

Ob podelitvi občinskega priznanja je Občina Šmarje pri Jelšah izdelala video, k ogledu katerega vas vabimo na povezavi bit.ly/KSPJ-obcinsko-priznanje .

V šmarski knjižnici se bomo tako novim izzivom naproti podali s še večjo odgovornostjo. Že minuli konec tedna smo preživeli delovno v poletni muzejski noči in ob otvoritvenem koncertu Rokovega poletja. S koncerti bomo nadaljevali že ta teden, prav kmalu pa se bodo v na novo urejeni čitalnici pod krošnjami začela odvijati Poletna pravljična doživetja, začenši v torek, 4. julija, ko bo v goste prišla Desa Muck.