Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Martin Golob s spletne prižnice na oder šmarskega kulturnega doma

Znani župnik iz Grosuplja Martin Golob bo v prihodnjih dveh mesecih gostoval v številnih krajih po Sloveniji, kjer bo skupaj z avtorjem Lojzetom Grčmanom in založbo Družina predstavljal knjižno uspešnico Na spletni prižnici. Prvo gostovanje se je odvilo v Šmarju pri Jelšah, kjer so navdušeni sledilci priljubljenega župnika napolnili veliko dvorano kulturnega doma.

»Knjiga Na spletni prižnici je nadgradnja Martinovih vlogov,« je uvodoma pojasnil Lojze Grčman, avtor knjižne uspešnice, katere prodaja že presega 8500 izvodov. Grčman, sicer novinar spletnega medija Aleteia, je tudi tisti, ki je odkril talent Martina Goloba in ga spodbudil za snemanje in objavo spletnih vlogov. 

»Molite zame, da bom boljši!«

Medtem ko se je Golob v vlogi spletnega vplivneža sprva počutil nelagodno, mu je koronski čas prinesel možnosti in priložnosti za krepitev dobrega počutja v vlogi vlogerja, k čemur je pripomoglo tudi vse več njegovih sledilcev. Pojavljati se je začelo tudi vse več komentatorjev, ki pa niso bili vedno prizanesljivi. Na vprašanje voditeljice večera Jane Turk Šulc, kako je opravil z njimi, je Golob pojasnil: »Tem pa rečem, molite zame, da bom boljši!« 

Družina, temelj vrednot

Čeprav je knjiga smiselno strukturirana na poglavja, je očitno, da poslanstvo Martina Goloba temelji  na trdnih vrednotah, privzgojenih doma, v krogu družine. S pomočjo smešnih prigod iz domačega okolja je orisal življenje s svojimi petimi brati, starši in starimi starši ter izpostavil, da zdrava kmečka pamet še vedno zdrži. Veliki vzor mu je predstavljal tudi domač župnik, ki je z vožnjo težkega motorja in še s čim podiral stereotipe o župnikih.

Kdo je že prebral knjigo?

Nekaj misli so ob izidu knjige prispevali tudi znani Slovenke in Slovenci, med njimi Bernarda Žarn in Denis Avdić. Na vprašanje, ali je knjigo S spletne prižnice prebral tudi sam, se je v svojem značilnem slogu namuznil: »Prebral jo je nadškof in prebrala jo je moja mami. Oba sta rekla, da je v redu. Potem je že v redu!«  

Dogodek sta z glasbenim nastopom popestrila Luka Turk in Tomaž Bračko.
Dogodek sta z glasbenim nastopom popestrila Luka Turk in Tomaž Bračko.

 

Članica naše knjižnice in najbolj priljubljena kmetica Obsotelja in Kozjanskega Francka Javeršek je Martinu Golobu podarila veliko potico, pri nas bolj poznano kot zafrkječo ali zavihječo. Golob ji je v zameno podpisal knjigo S spletne knjižnice in ji pripisal posvetilo.

K dvigu števila prodanih izvodov knjižne uspešnice S spletne prižnice so prispevali tudi številni obiskovalci dogodka v Šmarju pri Jelšah.
K dvigu števila prodanih izvodov knjižne uspešnice S spletne prižnice so prispevali tudi številni obiskovalci dogodka v Šmarju pri Jelšah.